Kibani waterpomp 1" 2-takt / 15.000 liter p/uur

Deze compacte waterpomp van Kibani® kan maar liefst 15.000 liter water per uur verplaatsen en is daarmee erg geschikt voor gebruik in de tuin, bijvoorbeeld voor het bewateren van borders of gazons. Ook het leegpompen van een kelder of zwembad kan deze 2-takt waterpomp als de beste. 

Ook voor het zware werk en gebruik in land- en tuinbouw vind je bij Goets.nl de juiste waterpomp. Bekijk hier al onze modellen. 

In een handomdraai vuil water verplaatsen

Uiteraard hoeft het te verplaatsen water niet kraakhelder te zijn. Gebruik altijd de meegeleverde aanzuigkorf: deze filtert de vaste deeltjes uit vuil water, zodat de pomp niet verstopt raakt.

De pomp is zelfaanzuigend zodra je het pomphuis en de slang volledig met water vult. De waterpomp werkt namelijk niet als een stofzuiger.

Let op! De waterpomp kan niet gebruikt worden op een sproeisysteem.

De aanzuig- en uitvoerslang luchtdicht aansluiten

De waterpomp is geschikt voor gebruik in combinatie met aanzuig- en uitvoerslangen met een diameter van 1” (Ø 25.4 mm). De componenten benodigd voor het aansluiten van de slangen worden standaard meegeleverd. Voor een goede werking van de waterpomp dien je een aanzuigslang van maximaal 8 meter lang te gebruiken. Dit is de maximale aanzuighoogte van de waterpomp. 

Het is van belang dat de aansluiting tussen de slangen en de pomp luchtdicht is. Om het nog makkelijker te maken kun je gebruikmaken van een snelkoppeling. Deze bestaat uit twee delen en helpt je de slang eenvoudig en snel luchtdicht aan- en af te koppelen. 

Mengsmering en onderhoud

Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie.

De waterpomp is uitgerust met een 2-taktmotor, die werkt op een mengsmering van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 98 benzine). Gebruik geen Aspen 2-takt voor deze machine. Dit is te schraal en kan schade aan de motor veroorzaken. Gebruik geen mengsmering die ouder is dan drie maanden. 

Zorg dat je periodiek onderhoud tijdig uitvoert en reinig de machine na elk gebruik.

Wanneer je de waterpomp langere tijd (ca. 2 maanden) niet gebruikt, is het belangrijk om de brandstoftank volledig te legen. Denk er bovendien aan om de waterpomp in de winterperiode vorstvrij op te bergen. Bij langdurige blootstelling aan vorst kan het pomphuis barsten. 

Accessoires:

  • Brandstofflacon
  • Slangklem 3x
  • Slangaansluitstuk 2x
  • Rubberen ring 2x
  • Wartel 2x
  • Inbussleutel 2x
  • Steeksleutel
  • Bougiesleutel
  • Schroevendraaier
  • Handleiding
Specificaties
MerkKibani®
AandrijvingBenzine
Geluidsniveau112 dB
KeurmerkCE, GS, TÜV
Afmetingen45x28.5x33 cm (LxBxH)
Gewicht8.5 kg
Afmetingen verpakking42x33.5x33 cm (LxBxH)
Gewicht inclusief verpakking9.6 kg
ArtikelnummerKIGFWP15000
EAN8719632280224
Garantie1 jaar
Vermogen1.45 kW
Diameter aansluiting1 inch
Type motor2-takt
cilinderinhoud52 cc
Minimaal toerental3000 toeren/minuut
Type brandstofEuro 98
Type olie2-takt olie
Inhoud brandstoftank1.2 liter
Mengverhouding1:25
Doorstroming15.000 liter p/uur
Doorvoerlengte21 meter
Aanzuighoogte8 meter
Druk2 bar
Gebruiksduur± 30 minuten op een volle tank
Kibani waterpomp 1" 2-takt / 15.000 liter p/uur

Kibani waterpomp 1" 2-takt / 15.000 liter p/uur

134.99