Kettingzagen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Van onderen! Bomen vellen, snoeien en haardhout zagen doe je moeiteloos met een van onze kettingzagen. In ons assortiment vind je zagen van verschillende merken, waaronder Gardentec.

De voordelen van een benzine kettingzaag

Het grote voordeel van een benzinekettingzaag is uiteraard het feit dat je deze zaag overal mee naartoe neemt, aangezien je niet afhankelijk bent van een stroomvoorziening. Alle Gardentec benzinezagen zijn voorzien van een krachtige 2-taktmotor en zijn verkrijgbaar met verschillende vermogens en zwaardlengtes. Hoe hoger het vermogen, hoe makkelijker de kettingzaag zwaardere klussen aankan. De benzinemotor loopt op een mengsmering van Euro 95 ongelood benzine en 2-takt olie. We adviseren het gebruik van onze Protecton 2-takt olie premium 1L, voor een optimale werking en bescherming van alle motoronderdelen. 

Tips om veilig te werken met een kettingzaag

Al onze Gardentec kettingzagen zijn voorzien van een handig kettingremsysteem. Deze zorgt ervoor dat de motor direct stilvalt wanneer terugslag voorkomt. Dat maakt het gebruik van de kettingzaag een stuk veiliger. 

Werken met een kettingzaag is nooit zonder risico’s. Zorg er daarom voor dat je de handleiding goed doorleest voor gebruik. Wanneer je nog nooit met een kettingzaag gewerkt hebt, is het verstandig eerst een cursus te volgen. 

Gardentec kettingzaag onderhouden; hoe doe je dat?

Het regelmatig onderhouden van je kettingzaag is erg belangrijk wanneer je goed en veilig met de zaag wilt werken. Alle Gardentec kettingzagen zijn voorzien van een automatische kettingsmering. Ook de juiste kettingolie vind je bij Goets.nl. Het gebruik van voldoende kettingolie is erg belangrijk. Je weet dat je voldoende kettingolie gebruikt, wanneer de kettingolie en de brandstof tegelijkertijd op zijn. Stel wanneer nodig de olietoevoer af door middel van de stelschroef. 

Hoe slijp of vervang je de zaagketting van de Gardentec kettingzaag?

Voor het beste resultaat en een veilige werking dient de ketting altijd scherp te zijn. Slijp de zaagketting wanneer:

  • Het zaagsel op de ketting is veranderd in poeder.
  • Er extra kracht gezet moet worden tijdens het zagen.
  • De zaagsnede niet meer recht gaat.
  • Er meer vibratie optreedt.
  • Je merkt dat de kettingzaag meer brandstof verbruikt.

 

Vervang de zaagketting wanneer de tanden korter zijn dan 4 mm of de tanden/beitels beschadigd of verbogen zijn! Hoe je de ketting precies slijpt lees je in de meegeleverde handleiding. 

Hoe vervang je het zaagblad van de Gardentec kettingzaag?

Ook het zaagblad dien je periodiek te vervangen om een goede zaagsnede én je veiligheid te garanderen. Een versleten verflaag is al een goede indicatie dat het zaagblad vervangen dient te worden. Vervang het zaagblad zeker wanneer:

  • De geleiders in het neuswiel aan één kant versleten zijn (de geleiders zijn puntig i.p.v. stomp). Je kunt het zaagblad regelmatig omdraaien om de slijtage te vertragen.

Er te veel speling in de groef zit. De speling wordt steeds groter naarmate de kettingzaag gebruikt wordt. Leg een liniaal of schroevendraaier langs het zaagblad. Wanneer er tussen de liniaal/schroevendraaier en het zaagblad nog ruimte zit, hoeft het zaagblad niet vervangen te worden. Wanneer er geen kier meer zichtbaar is, is het zaagblad versleten en dien je deze te vervangen.

Kettingzaag kopen bij Goets.nl

Snel aan de slag? Koop je kettingzaag dan bij Goets.nl. Wanneer je op een werkdag vóór 15:00 bestelt, heb je je machine de volgende werkdag al in huis (NL)*. Bestellingen met een waarde boven €50 worden ook nog eens gratis verzonden. Bij ons vind je de juiste accessoires voor je kettingzaag, maar ook allerlei ander tuingereedschap en tuinartikelen voor een sfeervolle en gezonde tuin.