Kibani waterpomp 60.000 liter p/uur

Met deze zelf aanzuigende waterpomp verplaats je met het grootste gemak maar liefst 60.000 liter water per uur! De pomp is zeer geschikt voor toepassingen in de land- en tuinbouw. Om je een beeld te geven van zijn enorme kracht: je kunt een zwembad van 8x4 m in minder dan een uur leegpompen! 

 

Let op! Deze waterpomp verplaatst in korte tijd zeer grote hoeveelheden water en is dus minder geschikt voor de kleinere (volks)tuin. Kies in dat geval voor een compacter model.

Moeiteloos vuil water wegpompen

 

De waterpomp is geschikt om waterbronnen leeg te pompen en af te voeren, ook wanneer het water vervuild is. Gebruik altijd de meegeleverde aanzuigkorf. Deze filtert het water zodat het schoon genoeg is om te pompen. De waterpomp heeft een doorvoerlengte van 30 meter en een maximale aanzuighoogte van 7 meter. Let op! De waterpomp kan niet gebruikt worden op een sproeisysteem.  

 

Zelfaanzuigende pomp

 

Vul het pomphuis en de aanzuigslang volledig met water. Op die manier zal de pomp zelfaanzuigend worden. Let erop dat je de slang volledig in de lengte met water dient te vullen: de waterpomp werkt niet zoals een stofzuiger. De aanzuigslang vullen met water wordt makkelijker door een terugslagklep te gebruiken. Een terugslagklep zorgt ervoor dat het water niet uit de slang kan lopen. 

 

De aanzuig- en uitvoerslang aansluiten

 

Het aansluiten van 3” inch (Ø 76.2 mm) aanzuig- en uitvoerslang is eenvoudig. Sluit uitsluitend slangen met deze diameter aan op de waterpomp. Alle componenten om de slang aan te sluiten zijn met de pomp meegeleverd. Let op! Het is niet mogelijk om kleinere koppelingen te monteren op de waterpomp. Hierdoor kan de waterpomp de druk niet kwijt en gaat hierdoor defect. 

 

Wanneer je de componenten met schroefdraad hebt bevestigd klem je de slang luchtdicht vast met de meegeleverde slangklemmen. Deze draai je aan met een schroevendraaier. Zodra er lucht in de pomp komt zal hij minder goed presteren. Let op dat je een aanzuigslang van maximaal 7 meter lang gebruikt. De uitvoerslang kun je onderaan de pagina direct meebestellen.

 

Om het aansluiten van de aanzuigslang makkelijker te maken kun je een snelkoppeling gebruiken. De snelkoppeling bestaat uit twee delen. Het ene deel bevestig je aan de aanzuigslang, het andere deel draai je vast aan de pomp. Doordat je het ene deel aan de pomp, en het andere deel aan de slang laat zitten, hoef je deze slechts met elkaar te verbinden. Geen gedoe meer met de slangklemmen en een schroevendraaier. De snelkoppeling klem je gemakkelijk en luchtdicht vast aan de pomp. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite. 

 

Let op! De waterpomp wordt geleverd zonder aanzuig- en uitvoerslang. 

 

Krachtige 4-taktmotor

 

De pomp beschikt over een krachtige 4-takt motor met aparte benzine- en olietanks. Hierdoor hoef je je niet bezig te houden met de juiste mengverhouding. Tevens loopt een 4-takt motor een stuk rustiger dan een 2-takt motor, en is minder storingsgevoelig.

 

De motor is voorzien van een oliebeveiliging. Dat houdt in dat de motor niet zal starten wanneer de olie niet volledig is bijgevuld.

 

Onderhoud

 

Wanneer je de waterpomp langere tijd (ca. 2 maanden) niet gebruikt, dien je alle brandstof en olie uit de tank te halen. Denk er bovendien aan om de waterpomp in de winterperiode vorstvrij op te bergen. Bij langdurige blootstelling aan vorst kan het pomphuis barsten. 

 

Accessoires:  • Slangklemmen 3x

 

  • Afdichtingsring 2x

 

  • Aanzuigkorf

 

  • Moersleutel

 

  • Bougiesleutel

 

  • Handleiding

 

Specificaties
MerkKibani®
AandrijvingBenzine
KeurmerkCE
Afmetingen56x38x44 cm (LxBxH)
Gewicht24.9 kg
Afmetingen verpakking52x40x45 cm (LxBxH)
Gewicht inclusief verpakking27.1 kg
ArtikelnummerKIGFWP60000
EAN8719632280231
Garantie1 jaar
Vermogen6.5 PK/4.7 kW
Maximaal toerental3600 toeren/minuut
Diameter aansluiting3 inch
Type motor4-takt
cilinderinhoud196 cc
Type brandstofEuro 98
Type olie4-takt olie, 10W30
Inhoud brandstoftank3.6 liter
Inhoud olietank0.6 liter
Doorstroming60 m³ p/uur
Doorvoerlengte30 meter
Aanzuighoogte7 meter
Druk4 bar
Gebruiksduur± 150 minuten op een volle tank
Kibani waterpomp 60.000 liter p/uur

Kibani waterpomp 60.000 liter p/uur

189.99