Gardentec motor rugspuit / sproeier

Door je gewassen goed te behandelen met de juiste middelen creëer je de beste oogst! Met deze sproeier kun verschillende middelen op je gewassen sproeien, denk bijvoorbeeld aan vloeibare meststoffen, plantenbeschermingsmiddelen en onkruidbestrijdingsmiddelen. 

Deze sproeier kan op de rug gedragen worden en wordt aangedreven door een 2-takt benzine motor met een vermogen van 16 cc/0.75 kW/1 pk. In het spoelmiddelreservoir kan maar liefst 25 liter en de rugspuit kan maximaal 8 meter ver spuiten. 

Zeg gedag tegen onkruid

Al dat onkruid altijd! En soms is ouderwets schoffelen simpelweg geen optie. Door een onkruidbestrijdingsmiddel in de tank te doen kun je onkruid bestrijden met deze sproeier. Ook is het mogelijk om de sproeier voor andere klussen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld vloeibare mest in de tank doen en je tuin bemesten. 

Naast de spuitlans zit er nog een lans met 3 andere sproeikoppen bij deze Gardentec motor rugspuit/ sproeier. De ene kop is handig voor wat preciezere klussen en met de andere kop is het mogelijk om snel grote oppervlakten besproeien. Die kop is handig bij het verspreiden van onkruidverdelger. Ook wordt de sproeier geleverd met een verlengstuk, zodat je ook moeiteloos bomen kunt besproeien.  

Mengsmering 

De Gardentec motor rugspuit/ sproeier heeft een 2-takt benzinemotor. Bij 2-takt motoren is het gebruikelijk dat er mengsmering moet worden gebruikt als brandstof in plaats van alleen benzine. Een 2-takt motor heeft namelijk geen plek voor een oliebad in tegenstelling tot een 4-takt motor, maar de boel moet natuurlijk wel gesmeerd worden anders loopt de het gruwelijk vast. Om deze reden moet er in een 2-takt motor mengsmering en niet alleen benzine. 

Mengsmering maken 

De standaard verhoudingen voor het maken van mengsmering is voor deze machine 1:25. Dus 1 liter olie op 25 liter benzine. In de tank kan maar 1 liter dus zulke grote hoeveelheden  zal je niet gebruiken. Een meer relevante hoeveelheid is dus: op 1 liter benzine op 50 ml olie. 

Tip! Mengsmering is slechts 3 weken houdbaar dus maak niet meer dan je denkt nodig te hebben, zo denk je ook nog een beetje aan het milieu ;) Het is ook belangrijk om de mengsmering eerst altijd goed te schudden voordat je de tank ermee vult.Wat heb je precies nodig voor de mengsmering? Je kunt de benzine simpelweg in een jerrycan doen en als olie heb je 2-takt olie nodig. Een liter van deze olie kost ongeveer €10,- En let op: gebruik geen normale olie want die kan de motor van de sproeier vervuilen.

2-takt olie 

Bij Goets bieden we ook 2-takt olie aan, zie Protecton premium 2-taktolie. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor het tuingereedschap van Goets. Deze olie smeert niet alleen, maar gaat ook nog eens aanslag en corrosie tegen. Bovendien ontstaat er ook minder rook dan bij andere merken. 

Onderhoud aan sproeier

Natuurlijk wil je dat je de Gardentec sproeier zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Om de sproeier lang te kunnen gebruiken is goed onderhoud van belang. Vooral aan de 2-takt motor is onderhoud belangrijk. Reinig de rugspuit na elk gebruik met bijvoorbeeld een biologische reiniger. Deze reiniger is een spray en ontvet en reinigt de spuit en motor zonder deze aan te tasten. Laat de spray even inwerken en neem af met een vochtige doek

Lees ook in de handleiding welke soorten onderhoud nog meer nodig zijn zo nu en dan. Wanneer je de spuit voor een langere tijd niet gebruikt is het slim om de brandstoftank te legen en de motor vervolgens te laten lopen totdat deze uitvalt. Hiermee voorkom je verstoppingen en startproblemen. 

Kortom een handig apparaat voor verschillende klussen waarbij sproeien aan de pas komt.

 

Accessoires:

  • Sproeiarm met 3 sproeikoppen (1st.)
  • Verlengstuk (1st.)
  • Sproeipistool (1st.)
  • Handvaten (2st.)
  • Bougiesleutel (1st.)
  • Brandstofflacon (1st.)
  • Bougiesleutel (1st.)
  • Inbussleutel (2st.)
  • Schroevendraaier (1st.)
  • Rubberen ring div. maten (5st.)
  • Kunststof ring (4st.)
  • Handleiding (1st.)
Specificaties
MerkGardentec
AandrijvingBenzine
KeurmerkCE, TÜV
Afmetingen45x30x62 cm (LxBxH)
Gewicht9.1 kg
Afmetingen verpakking46.5x33.5x62.5 cm (LxBxH)
Gewicht inclusief verpakking10.7 kg
Artikelnummer9968
EAN8720297320767
Garantie1 jaar
Bereikmax. 8 meter
Vermogen0.75 kW/1 pk
Werkdruk15-25 bar
Type motor2-takt
cilinderinhoud16 cc
Type brandstofEuro 98
Type olie2-takt olie
Inhoud brandstoftank1 liter
Mengverhouding1:25
Lengte verlengstuk61 cm
Lengte lans83 cm
Inhoud spuitmiddelreservoir25 liter
Opbrengst vloeibare middelenmax. 5.5 liter p/minuut
Lengte lans 3 sproeikoppen60 cm
Gardentec motor rugspuit / sproeier

Gardentec motor rugspuit / sproeier

109.99