Gardentec kettingzaag 58 cc / 50 cm

Het vellen van bomen en het zagen van haardhout is voor de Gardentec 58cc kettingzaag geen enkel probleem. De kettingzaag heeft een krachtige, luchtgekoelde 2.9 pk, 2-takt benzinemotor die in combinatie met de stevige ketting geschikt is voor alle denkbare klussen.

Voorzien van benzinemotor voor optimale vrijheid

Omdat de kettingzaag is voorzien van een benzinemotor, kun je gaan en staan waar je wilt; je bent immers niet afhankelijk van een verlengsnoer. De kettingzaag heeft een 50 centimeter lang zaagblad, waarmee hij door een dikke boomstam glijdt als een mes door de boter.

Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie.

De kettingzaag loopt op een mengsmering van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 98 benzine). Wij adviseren hiervoor onze Agealube olie, een tweetaktolie speciaal ontwikkeld voor tuinmachines. Deze olie smeert alle motoronderdelen uitmuntend, voorkomt aanslag op de bougie en zorgt voor een extreem goede corrosiebescherming bij stilstand. De olie zorgt bovendien voor aanzienlijk minder rookvorming dan goedkopere oliën. De Agealube olie heeft een handige doseerfles waarmee in een eenvoudige handeling de exacte dosering olie kan worden afgemeten.

Let op! Het is mogelijk om Aspen 4 te gebruiken en hierbij de juiste verhouding mengolie aan te houden van 200 ml op 5 liter benzine. Schade aan de kettingzaag, ontstaan als gevolg van te weinig oliesmering valt niet onder de garantie.

Handige functies voor optimale veiligheid & gebruiksgemak

De kettingzaag is uitgerust met automatische kettingsmering, waarmee een optimale werking van de kettingzaag gegarandeerd wordt. Middels de stelschroef kun je de olietoevoer zelf regelen. De juiste kettingolie kun je direct meebestellen.

De kettingzaag is bovendien voorzien van een kettingremsysteem. Op het moment dat de kettingzaag een terugslag geeft zal de motor direct stoppen. Het brede handvat zorgt ervoor dat je de kettingzaag comfortabel en stevig kunt vasthouden.

Accessoires:

  • Zaagblad 50 cm/20" (inch)
  • Ketting 50 cm/20" (inch)
  • Vijl
  • Beschermhoes zaagblad
  • Brandstofflacon
  • Schroevendraaier
  • Bougiesleutel
  • Inbussleutel 2x
  •  

Basistips:

  • Werken met een kettingzaag is nooit zonder risico’s. Lees voor gebruik in ieder geval de handleiding aandachtig. Wanneer je nog nooit met een kettingzaag gewerkt hebt, is het raadzaam om een training te volgen.
  • Haal bij langdurige stilstand (ca. 3 maanden) alle brandstof uit de tank en carburateur, start de machine en laat deze net zo lang lopen totdat de machine uitvalt. Dit voorkomt verstoppingen en startproblemen.
  • Gebruik geen mengsmering welke lang heeft stilgestaan, maar begin altijd met verse mengsmering. Oude mengsmering kan verstoppingen en startproblemen veroorzaken.
  • Om het slijten van de van de geleiders in het neuswiel te vertragen kun je regelmatig het zaagblad omdraaien. Zo slijten de geleiders evenredig aan beide kanten, en heb je er langer plezier van.
  • Op de zaagketting en het zaagblad staan pijlen die de juiste richting van de zaagketting aangeven. Het is bij het plaatsen van de ketting belangrijk om die richting aan te houden.
  • De zaagketting dient een bepaalde spanning te hebben. Wanneer je de zaagketting in het midden van het zaagblad optilt, dienen de schakels net niet uit de groef van het zaagblad te komen. Wanneer dat het geval is heb je de juiste spanning ingesteld. Je kunt de spanning aanpassen middels de meegeleverde schroevendraaier.
Specificaties
MerkGardentec
AandrijvingBenzine
Geluidsniveau113 dB
KeurmerkCE, GS, TÜV
Afmetingen88x26.5x27 cm (LxBxH)
Gewicht6.1 kg
Afmetingen verpakking54x26x31 cm (LxBxH)
Gewicht inclusief verpakking7.7 kg
Artikelnummer9961
EAN8720297321023
Garantie1 jaar
Vermogen2.9 pk/2.2 kW
Maximaal toerental10.000 toeren/minuut
Type motor2-takt
cilinderinhoud58 cc
Minimaal toerental3000 toeren/minuut
Type brandstofEuro 98
Type olie2-takt olie
Inhoud brandstoftank0.55 liter
Inhoud olietank0.26 liter
Mengverhouding1:25
Lengte kettingzaagblad55 cm
Lengte ketting50 cm/20 inch
Pitchmaat0,325 inch
Dikte aandrijfschakels1.5 mm
Aantal aandrijfschakels76
Zaagoppervlakte50 cm
Zaagsnelheid5 m/s
Maximale zaagdikte45 cm
Gardentec kettingzaag 58 cc / 50 cm

Gardentec kettingzaag 58 cc / 50 cm

74.99