Gardentec combitool 52 cc

Is het een vogel, is het een vliegtuig…? De Gardentec combitool is geen van beide, maar het is wél een heggenschaar, kettingzaag, grastrimmer en bosmaaier in één! Deze combitool is het perfecte tuingereedschap als je van niet te veel gedoe houdt en wel alle klussen in de tuin wilt kunnen doen. Ook is de combitool ideaal als je niet zoveel ruimte hebt in de schuur. De combitool is namelijk erg compact en je kunt er de meest voorkomende klussen in de tuin mee doen. De combitool wordt geleverd met 3 opzetstukken: een heggenschaar opzetstuk, kettingzaag opzetstuk, opzetstuk voor een draadknop en een 3-tands mes. 

Ultiem gebruiksgemak 

Met de combitool kun je de moeilijkste plekken bereiken, de combitool inclusief opzetstuk is namelijk maar liefst 180 cm lang! Het kettingzaag opzetstuk dankzij deze lengte de perfecte hoogsnoeier. Let op! Het kettingzaag opzetstuk is hooguit bedoeld voor dunne takken en dus niet hele bomen. 

Tip: Ben je van plan houtachtige gewassen te maaien? Dan adviseren we je op het 40-tands zaagblad mee te bestellen. Dit zaagblad is namelijk nog sterker dan het kettingzaag opzetstuk waardoor je zonder enige moeite door de meest stugge gewassen zult snijden. Het zaagblad bevestig je op het opzetstuk van de draadknop.

Kom je toch niet bij die allerhoogste tak? Dan is het mogelijk om een verlengstuk van 1 meter te kopen. Dit verlengstuk is speciaal gemaakt voor de tuingereedschappen van Gardentec.  

Het verwisselen van de opzetstukken is erg gemakkelijk door de connector. Hier kun je gemakkelijk de opzetstukken op klikken. Door de losse opzetstukken is de combitool erg compact op te bergen. 

Met de draagriem draag je de combitool comfortabel over de schouder mee.  

Krachtige 2-takt motor

De combitool wordt aangedreven door een krachtige 1.9 pk 2-takt motor. De machine is daardoor een stuk krachtiger dan elektrisch gereedschap. Bovendien wordt je niet beperkt door een netsnoer. 

In tegenstelling tot een 4-takt motor loopt een 2-takt motor op mengsmering en niet benzine of diesel. Dit is zo omdat een 2-takt motor geen ingang heeft voor olie, maar de motor moet toch worden gesmeerd. De verhouding van mengsmering is 1:25. Dit betekend dat je 1 liter 2-takt olie nodig hebt op 25 liter benzine om mengsmering te maken. 

Let op! Gebruik echt 2-takt olie want normale olie zal de motor op ten duur beschadigen. Ook Aspen 2-takt olie zal de motor beschadigen, deze olie is namelijk te schraal. 

Zie hieronder een tabel met de verhoudingen en bijbehorende (handige) hoeveelheden. 

Verhoudingen mengsmering

Een zeer geschikte 2-takt olie voor de Gardentec combitool is de Protection 2-takt olie. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor tuingereedschap en smeert en onderhoudt de motoronderdelen met als doel: een langere levensduur. 

Het is handig om in een jerrycan de mengsmering aan te maken. Schud het goed door van te voren bewaar het niet langer dan drie weken. Maak dus niet meer dan je nodig denkt te hebben, want zo denk je ook nog een beetje aan het milieu ;) 

Onderhoud aan de motor en opzetstukken

Voor alle onderhoudsklussen is het aan te raden de handleiding te bekijken. In de handleiding staan deze namelijk uitgebreid toegelicht. Reinig de combitool en opzetstukken na elk gebruik en berg deze droog op. Vergeet niet de opzetstukken met de juiste middelen te onderhouden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Protection heggenschaarspray en Protection kettingolie

Gebruik je de combitool voor een lange tijd even niet? Dan is het belangrijk dat je alle brandstof uit de tank te halen en de motor te laten lopen totdat deze uitvalt. Dit voorkomt verstoppingen en startproblemen. Berg de combitool ook vorstvrij op om barsten in de behuizing of brandstoftank te voorkomen.

Accessoires:

 • Kettingzaagopzetstuk (1st.)
 • Heggenschaaropzetstuk (1st.)
 • Opzetstuk voor draadkop en 3-tands mes (1st.)
 • 3-tands mes (1st.)
 • Draadkop (1st.)
 • Zaagblad 30 cm (1st.)
 • Zaagketting (1st.)
 • Vijl (1st.)
 • Draagriem (1st.)
 • Brandstofflacon (1st.)
 • Schroevendraaier (1st.)
 • Inbussleutel (2st.)
 • Kabelbinder (2st.)
 • Moersleutel (1st.)
 • Opbergtas voor gereedschap (1st.)
 • Handleiding (1st.)
Specificaties
MerkGardentec
Geluidsniveau114 dB
KeurmerkCE, GS, TUV
Artikelnummer9963
EAN8720297320712
Garantie1 jaar
Vermogen1.9 pk/1.4 kW
Maximaal toerental8200 toeren/minuut
Type motor2-takt
cilinderinhoud52 cc
Minimaal toerental3000 toeren/minuut
Type brandstofEuro 98
Type olie2-takt olie
Inhoud brandstoftank1.2 liter
Mengverhouding1:25
Inhoud draadkopca. 3 meter
Afmetingen zonder opzetstuk106x27x26.5 cm (LxBxH)
Gewicht zonder opzetstuk5.4 kg
Maximaal toerental draadkop7500 toeren/minuut
Maximaal toerental 3-tands mes8000 toeren/minuut
Inhoud olietank kettingzaag0.15 liter
Lengte kettingzaagblad25 cm/10 inch
Lengte heggenschaarblad38 cm
Bekopening2.2 cm
Lengte opzetstuk74.5 cm
Gardentec combitool 52 cc

Gardentec combitool 52 cc

154.99