Gardentec bosmaaier 52 cc

De Gardentec bosmaaier 52 cc baant zich met gemak een weg door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een 1.9 pk 2-takt benzinemotor en werkt met een draadkop of vlijmscherp 3-tands mes.

Dáág onkruid, gras en riet!

De draadkop is geschikt voor het maaien van gras(kanten) en minder stug onkruid. De draadkop is voorzien van het Tap & Go-systeem. Het maaidraad slijt tijdens gebruik af. Om nieuw maaidraad aan te voeren, tik je de draadkop tijdens het maaien op de grond. Het draad zal langer worden en wordt afgesneden tot de juiste lengte door een mesje op de beschermkap. Zo hoef je niet steeds te stoppen met maaien om de draadkop te corrigeren. Omdat het maaidraad slijt dien je na enige tijd de draadkop opnieuw te vullen met maaidraad of de gehele draadkop te vervangen.

Comfort en gebruiksgemak

De draagriem en handgrepen zorgen voor een goede balans en maken het werken met de bosmaaier bijzonder comfortabel. De draagriem is gemakkelijk te verstellen, zodat deze bij jouw lengte past. De motor bedien je met de gashendel op de handgreep. Voor extra gebruiksgemak is deze voorzien van een vergrendelknop.

Complete set met essentiële accessoires

De bosmaaier wordt standaard geleverd met een draagriem, 3-tands mes, draadkop en een brandstofflacon. Daarnaast bevat dit complete pakket nog een gereedschapssetje bestaande uit een bougiesleutel, schroevendraaier, moersleutel en inbussleutels. Je kunt dus direct veilig met je nieuwe bosmaaier aan de slag!

Brandstof en onderhoud

Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie.

De 2-takt motor werkt op een mengverhouding van 2-takt olie en Euro 98 loodvrije benzine, in een mengverhouding van 1:25. Protecton tweetaktolie is uitermate geschikt voor het aanmaken van mengsmering voor tuingereedschap. Deze half-synthetische olie smeert de motoronderdelen en voorkomt aanslag en corrosie. Door speciale additieven is er bovendien relatief weinig rookvorming. Maak de mengsmering altijd aan in een hiervoor geschikte jerrycan en schud de mengsmering goed voordat je de brandstoftank vult. Bewaar mengsmering nooit langer dan 3 weken.

Tip! Het is mogelijk  om Aspen 4 te gebruiken. Houd in dat geval de juiste mengverhouding aan van 200 ml olie op 5 liter benzine. Schade ontstaan als gevolg van te weinig oliesmering valt niet onder garantie.

Accessoires:

  • Draagriem (1st.)
  • 3-tands mes (1st.)
  • Draadkop (1st.)
  • Brandstofflacon (1st.)
  • Bougiesleutel (1st.)
  • Schroevendraaier (1st.)
  • Moersleutel (1st.)
  • Inbussleutel (2st.)
  • Kabelbinder (2st.)

 

Specificaties
MerkGardentec
AandrijvingBenzine
Geluidsniveau114 dB
KeurmerkCE, GS, TÜV SUD
Afmetingen180x57x30 cm (LxBxH)
Gewicht7.5 kg
Afmetingen verpakking112x32x33 cm (LxBxH)
Gewicht inclusief verpakking10 kg
Artikelnummer9964
EAN8720297320729
Garantie1 jaar
Vermogen1.9 pk/1.4kW
Maximaal toerental9500 toeren/minuut
Type motor2-takt
cilinderinhoud52 cc
Minimaal toerental3000 toeren/minuut
Type brandstofEuro 98
Type olie2-takt olie
Inhoud brandstoftank1.2 liter
Mengverhouding1:25
Inhoud draadkopca. 3 meter nylon maaidraad
Dikte nylondraadØ2.5 mm
Schroefdraad draadkopM10
Snijdiameter draadkopØ430 mm
Diameter asgat 3-tands mesØ25.4 mm
Snijdiameter 3-tands mesØ255 mm
Gardentec bosmaaier 52 cc

Gardentec bosmaaier 52 cc

84.99