Soorten tuingereedschap: 2-takt of 4-takt?

Soorten tuingereedschap: 2-takt of 4-takt?

Bij Goets.nl zijn we fan van tuinmachines met een benzinemotor. Dit type gereedschap is erg krachtig in vergelijking met een elektrische motor. Met een benzinemotor profiteer je van veel bewegingsvrijheid. Je kunt er mee gaan en staan waar je wilt! Wij hebben verschillende soorten tuingereedschap. Zowel 2-takt als 4-takt. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een 2-takt en een 4-taktmotor?

 

4-takt is stiller

Over het algemeen maakt deze benzinemotor minder geluid dan een 2-taktmotor. Onze 4-takt Gardentec bosmaaier bereikt een volume van 110 dB. De Gardentec bosmaaier 52cc met tweetaktmotor produceert 114dB aan geluid. Dit verschil lijkt niet zo groot, maar in werkelijkheid is dit best veel.

Een 4-taktmotor loopt rustig en produceert weinig geluid. Dit zorgt voor minimale trillingen tijdens je klus. Hierdoor ervaar je een erg hoog gebruikerscomfort.

Viertakt=zuinig

Bij normaal gebruik, gebruikt een 4-taktmotor minder brandstof dan tuingereedschap met een 2-taktmotor. Bijkomend voordeel van een 4-taktmotor is dat je geen mengsmering hoeft aan te maken. De benzine en olie kun je gewoon in twee aparte tanks gooien. Bij Goets.nl adviseren we om Euro 98 of alkylaatbenzine te gebruiken. Voor het bijvullen van het oliereservoir kun je het beste Protecton 4-takt olie gebruiken.

Waarom tuingereedschap met een 2-taktmotor?

Tweetaktmotoren zijn makkelijk te onderhouden. Ze zijn vaak erg klein en licht. Zo weegt de Gardentec bosmaaier slechts 7,5 kg. Met dit model kun je ook makkelijk in schuine hoeken maaien en zelfs ondersteboven! Deze eigenschappen maakt de 2-takt motor geschikt voor bosmaaiers, kettingzagen en heggenscharen.

Tuingereedschap kiezen

Bij Goets.nl hebben we verschillende soorten tuingereedschap. Bij ons kun je dus voor zowel een 2-takt als 4-taktmotor kiezen. De onderstaande tuinmachines hebben een 4-taktmotor:

We hebben ook verschillende tuinmachines met een 2-taktmotor:

 

E-mail: info@goets.nl | Facebook: Goets | Instagram: Goets

 

 

Delen op social media Delen op LinkedIn