Schutting plaatsen: dag buren – hallo gezelligheid!

Schutting plaatsen: dag buren – hallo gezelligheid!

Hoe aardig je buren ook zijn: je wilt natuurlijk in je eigen tuin voldoende privacy hebben om ongestoord te kunnen ontspannen. Zo denken je buren er waarschijnlijk ook over. Een goede schutting is dus geen overbodige luxe! 

Een schutting is ideaal om ongewenste bezoekers buiten (en nieuwsgierige kinderen en huisdieren binnen) de deur te houden. Bovendien is een schutting een perfecte manier om je tuin meer sfeer te geven. Schuttingen heb je namelijk in verschillende soorten materialen, denk niet alleen aan hout, maar ook aan kunststof of natuurlijke materialen. Verder kun je een schutting decoreren met bijvoorbeeld kastjes, plantjes of een tuincanvas. En wanneer je wel behoefte hebt aan gezelschap, nodig je je buren gewoon uit voor een borrel of barbecue in je omheinde paradijsje. 

De onderwerpen die aan bod komen in deze blog zijn: 

  • Een schutting zoals JIJ het mooi vindt
  • Makkelijk schuttingpalen plaatsen met een benzine grondboor
  • Schuttingpalen verstevigen met beton - laat die storm maar komen 

Meisje kijkt over schutting

Een schutting zoals JIJ het mooi vindt

Een mooie schutting is de basis van een gezellige en sfeervolle tuin. De keuze qua schuttingen is reuze. Kies je voor een schutting van bamboe, kokos, hardhout of gaas?  Neem je schermen van 140 cm hoog of ga je voor ultieme privacy met exemplaren van 200 cm hoog? Oriënteer je goed op wat er nog meer allemaal is - voor elke woonstijl en elk budget is de perfecte schutting te vinden! 

Wanneer de schutting staat kun je deze natuurlijk laten zoals ‘ie is, maar nog leuker is om afscheiding - aan jouw kant - naar je eigen smaak te personaliseren. Geef de schutting een kleurtje voor een exotisch gevoel of kleed hem mooi aan met een vrolijk tuincanvas, planten of bloembakken in dezelfde stijl.

schutting inspiratie

Makkelijk schuttingpalen plaatsen met een benzine grondboor 

De kosten van het laten plaatsen van een schutting kunnen behoorlijk oplopen; gelukkig kun je het ook gemakkelijk helemaal zelf doen. Je wilt natuurlijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je schutting, daarom is het belangrijk om de schuttingpalen (bij voorkeur hardhout) stevig in de grond te zetten. Dit kun je snel en gemakkelijk doen met een grondboor met benzinemotor, bijvoorbeeld de Gardentec grondboor 52 cc. Voor deze grondboor zijn boren in verschillende afmetingen verkrijgbaar bij Goets. Zorg ervoor dat de diameter van de boor die je gebruikt iets groter is dan de schuttingpaal die je wilt plaatsen. Zo is het gemakkelijk om de paal precies recht te krijgen. Optioneel kun je de palen voor een langere levensduur voorbehandelen tegen vocht.  

 

Stappenplan 

Graaf eerst een gat van ongeveer 20 bij 20 centimeter breed en 30 centimeter diep. In het middel van dit gat boor je met de grondboor een dieper gat. Voor een stevige schutting kun je aanhouden dat ongeveer ⅓ van de paal onder de grond moet komen te staan. Is de grondboor niet lang genoeg? Gebruik kan één of twee verlengstukken om de boor met maximaal 1 meter te verlengen. Boor de gaten in etappes uit, zodat de grondboor niet in de grond vast komt te zitten. 

Tip! Zet van tevoren een streep op elke schuttingpaal die aangeeft hoe ver de paal de grond in moet. Zo zorg je ervoor dat alle palen even hoog zijn. Is dit onverhoopt toch niet het geval of lukt het niet de schuttingpaal verder de grond in te krijgen? Span langs de bovenkant van alle schuttingpalen een loodrecht touw en zaag te lange palen af aan de bovenkant.

Schuttingboor goets
Schuttingpalen verstevigen met beton - laat die storm maar komen 

Verstevig de palen door het gat te vullen met snelbeton. Iemand moet van goede huizen komen wil die je schutting dan nog omver krijgen! Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de schuttingpalen loodrecht staan - als het snelbeton droog is, is het al te laat. Voor het meest duurzame resultaat zorg je ervoor dat het beton boven het grondniveau uitsteekt en oploopt richting de paal. Zo loopt (regen)water altijd van de paal af. Kit de ruimte tussen het beton en de paal af met een kit die op de materialen van de schutting hecht. 

Nu alleen nog de tuinschermen en schermsteunen plaatsen. Voor een optimale levensduur plaats je de schermen op tenminste 5 cm afstand van de grond. Klaar is kees! Tijd om te genieten van je privacy en natuurlijk de gezelligheid die je nieuwe schutting met zich meebrengt. Laat de grondboor niet verstoffen in de schuur, maar gebruik hem om het planten van jonge bomen, heester en plantjes een stuk eenvoudiger te maken. 

Bij Goets.nl vind je alles wat je nodig hebt om een schutting te plaatsen die wel tegen een stootje kan. De Gardentec grondboor 52 cc heb je al voor €139,99 in huis! 

Schutting met decoratie


Delen op social media Delen op LinkedIn