Kettingzaag kopen: waar moet je op letten?

Kettingzaag kopen: waar moet je op letten?

Een boom omzagen, takken snoeien of haardhout zagen. Het wordt een stuk makkelijker met een kettingzaag of combitool. Maar welke past nou het beste bij jouw klus? Er zijn verschillende soorten kettingzagen op de markt. Bij Goets.nl heb je de keuze uit verschillende soorten van het merk Gardentec. Voordat je begint is het handig om je een aantal dingen af te vragen:

Waar ga je de kettingzaag voor gebruiken?

Je kunt een boom snoeien, kappen of vellen. Voor het snoeien en vellen van dunne takken (20 cm) is de combitool van Gardentec een goede optie. Wil je echt grote takken snoeien en bomen kappen? Dan is de 58 cc Gardentec benzine kettingzaag jouw match. Deze kettingzaag op benzine heeft een zaagblad van 50 cm. Door de krachtige 2-takt benzinemotor en de stevige ketting is deze kettingzaag geschikt voor zware klussen.

Tip! Gebruik voor het zagen van haardhout een zaagbok. Door deze zaagbok kun je de kettingzaag gemakkelijk met twee handen bedienen. Dat is niet alleen makkelijk maar ook veilig!

Voordelen benzine kettingzaag

Benzinegereedschap heeft twee grote voordelen. Ten eerste is een benzinezaag overal te gebruiken. Stopcontacten en accu's zijn niet meer nodig. Ideaal voor de grotere tuin. Een kettingzaag die aangedreven wordt door een benzinemotor heeft ook meer vermogen dan een elektrisch model. Dit maakt deze zaag geschikt voor het zwaardere werk. Wil je dikke stammen en takken zagen? Dan is de Gardentec kettingzaag op benzine de juiste keuze!

Voordelen van een benzine kettingzaag:

  • Overal te gebruiken.
  • Alleskunner: haardhout zagen, dunne/dikke bomen kappen en snoeien
  • Door het grote vermogen geschikt voor zware en langdurige klussen.

 

 

Waarom een Gardentec kettingzaag?

Een goede kettinzaag is veilig in gebruik. De kettingzagen van Gardentec worden ontworpen met de veiligheid van de gebruiker in gedachten. Al onze zagen zijn voorzien van een automatische kettingriem. Deze brengt de zaag direct tot stilstand bij terugslag. Hiermee kan ernstig letsel voorkomen worden. Onze kettingzaag is uitgerust met een automatische kettingsmering. Deze zorgt voor een optimale smering van de ketting. De juiste kettingolie kan je gemakkelijk bijbestellen. Al onze kettingzagen voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.

Het werken met een kettingzaag brengt risico's met zich mee. Bescherm je met de juiste veiligheidsaccessoires. Werk met een scherpe zaagketting. En lees de handleiding voordat je begint aan je klus.

Vragen?

Heb je een vraag over één van onze kettingzagen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

E-mail: info@goets.nl | Facebook: Goets | Instagram: Goets

Delen op social media Delen op LinkedIn