Gamestoel kopen: onze tips

Gamestoel kopen

Voor de echte diehard gamers is een goede stoel een must. Een gamestoel bied je meer mogelijkheden en comfort dan een normale bureaustoel. Maar een gamestoel is niet alleen maar handig voor gamers maar is ook perfect als stoel tijdens het werken. De stoel is namelijk heerlijk zacht en je kunt er urenlang in gamen of werken zonder pijnklachten te krijgen. 

Er zijn vele soorten gamestoelen, maar welke is nu de beste voor jou? Met dit blog hopen wij jou een stuk op weg te helpen in jouw zoektocht naar de perfecte gamestoel! Wij hebben aan de hand van een stappenplan belangrijke punten opgesteld waar je op moet letten tijdens het kopen van een gamestoel.

Vrouw op gamestoel

Zie hieronder een stappenplan voor het kopen van een gamestoel.

  1. Bepaal je budget;
  2. Stijl & kleur kiezen;
  3. Verstelbare rugleuning en kussens?
  4. De juiste zithoogte;
  5. Maximale draagvermogen gamestoel;
  6. Past de gamestoel onder je bureau?
  7. Gamestoelen vergelijken.

 

Bepaal je budget

De eerste stap bij het kopen van een game stoel is het bepalen van je budget. De prijzen van gaming stoelen beginnen ergens rond de €70,- en lopen door tot in de honderden euro's. Bij het bepalen van je budget is het goed om er achter te komen hoeveel jij over hebt voor een gamestoel. Denk er bijvoorbeeld aan hoe vaak je de game stoel gaat gebruiken. Ga je de stoel gebruiken op kantoor als bureaustoel of voor tijdens het gamen? Als je van plan bent de stoel vaak te gebruiken is het aan te raden en kwalitatief goede game stoel te kopen. 

Goede gamestoel kopen? Goets heeft het! Bij Goets koop je een echte gamestoel voor een bedrag tussen de €79,99 en €159,99. Deze prijs is inclusief verzending. Wij hebben voor ieder budget een passende stoel. Een goede gamestoel hoeft dus niet per sé duur te zijn. 

 

Stijl & kleur kiezen

Gamestoelen, ze zijn er in verschillende kleuren, soorten en maten. Bij Goets bieden we in totaal 5 verschillende gamestoelen aan. Ieder model is anders en beschikt over een aantal specifieke details. Vaak hebben gamestoelen felle kleuren of felle kleuren zijn in de stoel verwerkt. De gamestoelen bij Goets hebben dit ook. Zie hier een overzicht van alle gamestoelen van Goets.

Gamestoelen zijn ergonomisch gevormde stoelen. Dit betekent dat de stoelen zo gemaakt zijn dat je na lange tijd zitten nog steeds geen last krijgt van bijvoorbeeld je rug of nek. Dit komt door de zachte ondersteuningskussens.

Instap gamestoel kopen? Dan is de gamestoel Max perfect voor jou. De stoel lijkt qua vorm het meeste op een gewone bureaustoel. Met zijn hoge comfort en stoere details is dit het perfecte instapmodel. De gamestoel Max is beschikbaar in twee kleuren.

Comfort gamestoel kopen? Dan is de gamestoel Lewis of Michael perfect voor jou! Deze ergonomische modellen zijn erg comfortabel en speciaal ontworpen voor een lange zit. Dus perfect voor tijdens het gamen of werken. De gamestoel Lewis en Michael zijn beide beschikbaar in 3 kleuren.

Luxe gamestoel kopen? Ben jij echt een diehard gamer of gewoon een workaholic en ben je opzoek naar een echt goede gamestoel? Dan is de gamestoel Alain of Kimi perfect voor jou! In deze stoelen kun je wel tot 8 uren zitten zonder ongemakken. Deze twee luxe stoelen zorgen ervoor dat jij de beste houding aanneemt. De gaming stoel Alain is beschikbaar in het zwart en de gaming stoel Kimi is beschikbaar in twee kleuren.

Gamestoel Michael Rood

Gamestoel Michael Rood

Verstelbare Rugleuning en kussens

Hoe handig is het om de hoogte van je gamestoel te verstellen. Alle gaming stoelen van Goets beschikken over deze functie. De gaming stoelen van Goets beschikken ook over een kantelfunctie. Wanneer je deze goed instelt bewegen de rugleuning en zitting met je mee. Dit is goed voor je bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar de hersenen. Je concentratie blijft dus langer op peil. Hierdoor houd je het gamen of werken nog langer vol!

Rechtop zitten of languit liggen? Gamestoel Lewis, Kimi en Alain beschikken over deze extra functie. Met een hendel kun je de rugleuning in elke gewenste hoek zetten. De nek- en lendenkussen zorgen hierbij voor extra comfort. Wil je deze niet gebruiken? Dan haal je ze er gewoon af. 

De juiste zithoogte 

Al onze gamestoelen zijn in hoogte verstelbaar. De hoogtes verschillen per model. Het is dus belangrijk om te bepalen of jouw lichaamslengte past bij de zithoogte van de gamestoel. Wanneer je zit, met je voeten op de grond, moet je knie een hoek van 90 graden maken. Dit klinkt misschien erg ingewikkeld. De tabel hieronder geeft weer welke zithoogte bij jouw lichaamslengte past. 

Lichaamslengte

Zithoogte

155-158 cm

42 cm

159-161 cm

43 cm

162-165 cm

44 cm

166-169 cm

45 cm

170-172 cm

46 cm

173-176 cm

47 cm

177-181 cm

48 cm

182-184 cm

49 cm

185-187 cm

50 cm

188-191 cm

51 cm

192-195 cm

52 cm

196-198 cm

53 cm

>199 cm

54 cm

 

Maximale draagvermogen gamestoel

Niet elke gamestoel heeft hetzelfde draagvermogen. Wanneer je een stoel overbelast, kan de gasveer kapot gaan. Hierdoor zal de stoel zelf ook kapot gaan en dat wil je natuurlijk niet. Gamestoel Kimi heeft een draagvermogen van 100 kg. Al onze andere modellen beschikken over een draagvermogen van 150 kg. 

 

Past de gamestoel onder je bureau?

Heb je de perfecte gamestoel gevonden? Vergeet dan niet om de hoogte van je bureau op te meten. Een stoel hoger dan je bureau is allesbehalve handig.

Tel hiervoor de hoogte van de armleuning op bij de zithoogte. Is deze lager dan de onderkant van je bureau? Dan kun je ongestoord gamen of werken.

Zeker wanneer je met toetsenbord en muis gamet, is het belangrijk dat je rechtop zit. Zorg dus dat de armleuningen van je gamestoel onder je bureau passen.

Gamestoel Michael Zwart

Gamestoel Michael zwart

 

Gamestoelen vergelijken

 

Gamestoel Max

Gamestoel Michael

Gamestoel Lewis

Gamestoel Kimi

Gamestoel Alain

Prijs*

€79.99

€129.99

€134.99

€149.99

€159.99

Kleuren

Rood, blauw

Zwart, rood, blauw

Blauw, rood, zwart

Rood, wit, blauw

Zwart

Nekkussen/lendenkussen

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Kantelfunctie

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Verstelbare rugleuning

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Zithoogte

41-51 cm

45-54 cm

45-54 cm

48-55 cm

50-58 cm

Maximaal draagvermogen

150 kg

150 kg

150 kg

100 kg

150 kg

Jongetje aan het gamen

 

Delen op social media Delen op LinkedIn