Een ergonomische werkkruk aanschaffen, waar let je op?

Een ergonomische werkkruk aanschaffen, waar let je op?

Zit of sta jij vaak lang in dezelfde houding tijdens je werkdag? Dan heb je vast wel eens te maken gehad met pijnklachten in je rug, nek, schouders of zelfs hoofd. Dit is natuurlijk super vervelend en daar wil je vanaf! Met een ergonomische kruk zeg je gedag tegen deze pijntjes. De bijzondere vorm van een ergonomische kruk zorgt ervoor dat je in een actieve houding zit waardoor je spieren actief blijven en je doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor zul je minder tot geen pijnklachten ervaren na een lange zit. Ook wanneer je slecht te been bent, kan een werkkruk uitkomst bieden bij klusjes en het afleggen van kleine stukjes in huis. Maar nu is de grote vraag: welke ergonomische kruk is de beste voor jou?

Man heeft last van zijn nek

 

Om dit te bepalen moet je met een aantal factoren rekening houden. Deze factoren zijn: 

  • De juiste ondersteuning 
  • De juiste zithoogte
  • Kies je favoriete kleur en stijl 
  • Hoe houd je je werkkruk mooi? 

 

Welke werkkruk past bij jou? 

Je hebt ergonomische stoelen in veel verschillende maten, vormen en zelfs kleuren. Met een vlakke zitting, met een zadelvormige zitting, met én zonder rugleuning. Jaha echt veel opties eh, een keuze maken is dus ook lastig. Met deze blog hopen wij jouw keuze gemakkelijker te maken. Hieronder worden de factoren behandeld die belangrijk zijn bij het bepalen van de perfecte ergonomische kruk voor jou. 

 

Hoeveel ondersteuning heb jij nodig? 

Ben jij iemand die veel wisselt tussen staan en zitten of zit jij vaak lang achter elkaar? Wanneer je veel wisseld tussen staan en zitten is een tabouret de beste keuze. Een tabouret is compact en verstelbaar in hoogte. De 360 graden draaibare zitting en het voetkruis met 5 wielen bieden veel mobiliteit, zodat je je moeiteloos over de (werk)vloer kun rollen. Door de vlakke zitting die een tabouret heeft kun je snel en gemakkelijk gaat zitten en staan. 

Tabouret met rugleuning

Wanneer je vaak voor een lange tijd in dezelfde houding zit is een zadelkruk de beste keuze. De naam zegt het al, deze kruk heeft een zadelvorm. Deze vorm helpt je bekken op de juiste manier te draaien om zo een gezonde, actieve zithouding aan te nemen die je voor een lange tijd kunt volhouden.

 Met deze zithouding voorkom je overbelasting, stimuleer je de bloedsomloop, stofwisseling en zelfs vetverbranding. De zadelkrukken bij Goets zijn voorzien van een voetkruis met 5 wielen, hierdoor kun je op een veilige manier door het hele kantoor scheuren. 

Zadelkruk Leo goets

Bij Goets bieden we tabouretten en zadelkrukken zowel met als zonder rugleuning aan. Wanneer je meer comfort kan gebruiken kies dan voor een kruk met rugleuning. 

 

Welke zithoogte past bij jou? 

De hoogte van onze ergonomische krukken zijn verstelbaar door middel van een gasveer. Het is belangrijk dat de hoogte van de zitting past bij jouw lengte, en wanneer van toepassing, bij de hoogte van het werkblad waar je aan werkt. Bovendien is de perfecte zithoogte voor een groot deel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. 

Onderstaande tabel geeft weer welke werkkruk van Goets geschikt is voor welke lichaamslengte en werkbladhoogte. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Type

Zithoogte

Geschikt voor lichaamslengte

Hoogte werkblad

Zadelkruk met rugleuning

53-72 cm

Tot 1.85m

Tot 85 cm

Zadelkruk

50-70 cm

Tot 1.85m

Tot 85 cm

Tabouret zwart

51.5-70 cm

Tot 1.85m

Tot 80 cm

Tabouret met rugleuning

50-70 cm

Tot 1.85m

Tot 80 cm

 

Kies jouw favoriete kleur en stijl 

Hoewel een ergonomische kruk een functioneel meubel is, wil het oog ook wat. Dat begrijpen we maar al te goed bij Goets. Zo vind je bij ons zwarte tabourets met een moderne uitstraling, maar bieden we ook zadelkrukken in andere kleuren aan. Hierdoor is er voor ieder wat wils! 

Ergonomische krukken bij Goets

 

Je werkkruk goed onderhouden 

Je wilt natuurlijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je ergonomische kruk. Hierdoor is regelmatig onderhoud van belang. Ten eerste is het belangrijk en hygiënisch om je kruk regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor een vochtige doek en eventueel een mild reinigingsmiddel. Let op! Gebruik nooit een reinigingsmiddel dat alcohol bevat. Dit is te agressief en kan je kruk beschadigen. 

Bij intensief gebruik kan het gebeuren dat je kruk niet zo soepel meer rolt of niet meer in hoogte te verstellen is. Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. In de meeste gevallen kunnen zij ervoor zorgen dat je het benodigde reserve onderdeel kosteloos of tegen een zeer lage prijs toegestuurd krijgt. Of dat nu een wiel, een gasveer of een nieuwe zitting is. 

Tip! Rolt je kruk niet zo soepel meer? Doe een klein beetje olie op de wieltjes en rol een paar keer heen en weer. Dit zal er in de meeste gevallen voor zorgen dat je kruk weer rolt zoals ‘ie hoort. 


E-mail: info@goets.nl | Facebook: Goets | Instagram: Goets

 

Delen op social media Delen op LinkedIn