Bosmaaier kopen: onze tips

Bosmaaier kopen: onze tips

Bosmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld elektrische, benzine, 2- en 4-takt bosmaaiers. Maar welke bosmaaier past nu het beste bij jou? In deze blog vertellen we alles over onze verschillende bosmaaiers en proberen we jou te helpen met het maken van de beste keuze.

Zie hieronder de punten die belangrijk zijn bij het kopen van een bosmaaier.

 • Bosmaaier of combitool?
 • Benzine of elektrisch?
 • 2-takt of 4-takt.
 • Bosmaaiers vergelijken.
 • Onderdelen & accessoires.

bosmaaier in actie

Bosmaaier of combitool?

Een bosmaaier is de machine voor het zwaardere werk. Dit werktuig is erg handig bij het maaien van:

 • Taai gras
 • Onkruid
 • Houtachtige gewassen
 • Het omzagen van struiken en jonge bomen.

Onze bosmaaiers worden standaard met een draadkop geleverd. Met een draadkop kun je graskanten bijwerken en maaien op plekken waar je met de grasmaaier niet goed bij kunt. Zoals rondom hekken en palen.

Naast de bosmaaier kun je ook kiezen voor een benzine combitool. Dit gereedschap wordt aangedreven door een benzinemotor. De combitool wordt geleverd met een 3-tandsmes, draadkop, heggenschaaropzetstuk en kettingzaagopzetstuk.

Een combitool of multitool is over het algemeen duurder dan een benzine bosmaaier. Dit stuk gereedschap bespaart je wel ruimte in je schuur of garage. Apart gereedschap aanschaffen voor elke klus is niet meer nodig.

Benzine of elektrisch aangedreven?

Er zijn bosmaaiers met een accu, netsnoer of op een benzinemotor. Bij Goets.nl adviseren wij een bosmaaier met een benzinemotor.

Bij een elektrische bosmaaier moet je namelijk rekening houden met het opladen van een accu. Een bosmaaier met een aandrijving op benzine is makkelijker in gebruik. Kies je voor een benzine bosmaaier? Dan zijn stopcontacten en verlengsnoeren verleden tijd.

Een benzine bosmaaier beschikt over veel vermogen tegenover een lage prijs. Veel vermogen betekent dat je elke klus met gemak uitgevoerd kan worden. Stugge grassen maaien of zagen is geen enkel probleem. Een elektrische bosmaaier met hetzelfde vermogen is enkel te vinden in het professionele segment. Hier hangt vaak een flink prijskaartje aan.

2-takt of 4-takt bosmaaier kopen?

Heb je voor een benzine bosmaaier gekozen? Dan moet je nog een keuze maken. Er is namelijk keuze uit een 2-takt en een 4-takt motor. De kenmerken van van een 4-takt bosmaaier zijn:

Je hoeft geen mengsmering te maken. De benzine en olie gaan in aparte tanks. Een 4-takt bosmaaier is onderhoudsvriendelijk en van hoge kwaliteit. Ook loopt de motor van deze maaier iets rustiger. Dit zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik. Bij Goets hebben 4-takt bosmaaiers van de merken Gardentec en Kibani. Deze zijn te vinden onder ons tuingereedschap.

Je kunt ook kiezen voor een 2-takt bosmaaier. Deze beschikt over de volgende kenmerken:

Een lichte motor. Deze zit eenvoudig in elkaar waardoor je makkelijk zelf kunt sleutelen. Ook zijn de meeste 2-taktmotoren lichter dan de 4-taktvarianten. Werk je veel met de bosmaaier? Dan is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Een bosmaaier met een 2-taktmotor is beter te gebruiken in schuine hoeken of ondersteboven. Wanneer je avontuurlijke klussen uitvoert met een bosmaaier, is een 2-taktmotor een echte aanrader.

Bij Goets.nl hebben we verschillende 2-takt modellen. We verkopen zowel een bosmaaier als een combitool. Beiden van het merk Gardentec.

Bosmaaiers vergelijken

 


2-takt of 4-takt?

Cilinderinhoud

Vermogen

Max. toerental

Geluidsniveau

Snijdiameter draadkop

Snijdiameter 3-tandsmes

Gewicht

Prijs*

Gardentec bosmaaier

2-takt

52 cc

1.4 kW / 1.9 pk

9500 toeren/minuut

114 dB(A)

430 mm

255 mm

7.5 kg

€109.99

Gardentec bosmaaier

4-takt

31 cc

0.8 kW / 1.09 pk

9300 toeren/minuut

110 dB(A)

430 mm

255 mm

8.6 kg

€139.99

Kibani bosmaaier

4-takt

31 cc

0.8 kW / 1.09 pk

9300 toeren/minuut

110 dB(A)

430 mm

255 mm

8.6 kg

€149.99

Gardentec combitool

2-takt

52 cc

1.4 kW / 1.9 pk

8200 toeren/minuut

114 dB(A)

430 mm

255 mm

5.4 kg

€159.99

*Actuele prijzen op 21-04-2021. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

 

Gardentec bosmaaier 4-taktGardentec combitool 52cc

Onderdelen & accessoires

Na enige tijd heeft een bosmaaier nieuwe onderdelen nodig. Bij Goets.nl bestel je eenvoudig en voordelig maaidraad of een draadkop. Ben je op zoek naar messen die het zware maaiwerk gemakkelijk aan kunnen? Kies dan voor een zaagblad. Hiermee zaag je probleemloos door dunne boomstammen en struiken.

Voor ons tuingereedschap kun je het beste loodvrije Euro 98 benzine gebruiken. Je kunt ook kiezen voor alkylaatbenzine. Deze brandstof zorgt ervoor dat je minder onderhoud hoeft te plegen en een langere levensduur van je maaier kunt verwachten.

Wanneer je een bosmaaier bij Goets.nl besteld wordt deze standaard geleverd met de volgende accessoires:

 • Draadkop met 3 meter maaidraad
 • 3-tandsmes
 • Draagriem

De juiste olie vind je ook bij Goets.nl. Onze Protecton 2-takt en 4-taktolie zijn speciaal ontwikkeld voor tuingereedschap. Deze oliën zorgen voor de beste smering en bescherming. Ook veroorzaakt deze olie weinig rookvorming in vergelijking met andere oliën.

Tuingereedschap bij Goets.nl

Naast een ruim assortiment, profiteer je bij Goets.nl van de beste aanbiedingen en service. Heb je meer tuinklussen te doen en ben je benieuwd naar onze verschillende oplossingen? Bekijk onze producten in de categorie tuingereedschap.

mail: info@goets.nl | Facebook:Goets| Instagram: Goets

Gras

 

 

 

Delen op social media Delen op LinkedIn