6 tips voor het snoeien van je heg

6 tips voor het snoeien van je heg

Nog niet toegekomen aan het snoeien van je haag? Geen probleem. Tot half september kun je de meeste heggen nog een snoeibeurt geven. Zo gaat je heg in topvorm de herfst tegemoet. Wij geven je graag een aantal tips. Zo ziet je heg er straks perfect uit.

  • De juiste heggenschaar.
  • Verschillende soorten heggen.
  • Scherp snoeigereedschap.
  • Snoei van onder naar boven.
  • Maak opruimen makkelijk.

Direct vergelijken

De juiste heggenschaar

Bij Goets.nl vind je het juiste snoeigereedschap voor jouw klus. Het klinkt waarschijnlijk logisch. Maar een metershoge heg snoei je niet met een handmatige heggenschaar. Bij een kleine buxushaag is een benzine kettingzaag ook een tikkeltje overdreven.

Voor kleine tot middelgrote heggen is de Gardentec elektrische heggenschaar ideaal. Takken tot 16 mm snoei je simpel met dit apparaat. De Gardentec heggenschaar is erg stil in licht in gebruik. Met een gewicht van slechts 3.7 kg is het een zeer handzame machine.

Grote heggen snoeien? Dan is de Gardentec benzine heggenschaar echt iets voor jou. Deze heggenschaar snoeit met tegengesteld bewegende messen. Dit levert altijd een prachtig resultaat op. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij Gardentec. Door de tweedelige veiligheidsschakelaar en het snelstopsysteem snoei je altijd veilig.

 

Verschillende soorten heggen

Hoe vaak en wanneer moet je heg gesnoeid worden? Dit verschilt sterk per haag. Verdiep je eerst in je haag voordat je begint met snoeien. De meeste hagen kun je tot half september nog mooi snoeien. Dit geldt voor de buxus-, coniferen- en beukenhaag.

Na september kun je beter niet meer snoeien. Jonge scheuten zijn nog niet sterk genoeg om vorst te overleven. De Liguster is hierop een uitzondering. Deze snelgroeiende haag kun je tot eind  oktober gerust bijknippen met een snoeischaar. Zodra het kouder wordt groeit deze heg minder snel en behoudt hij een mooie vorm.

 

Scherp snoeigereedschap

Zorg ervoor dat je snoeigereedschap scherp is. Zo weet je zeker dat je heg snel herstelt van een knipbeurt. Scherp gereedschap zorgt ervoor dat je heg geen ziektes of schimmel krijgt. Knipt je heggenschaar minder soepel? Dan is het tijd om de messen te slijpen.

Voor, tijdens en na gebruik kun je je heggenschaar inspuiten met Protecon PTFE spray. Deze spray is een harslosopmiddel en smeermiddel in één. Daarnaast helpt deze spray bij:

  • Verwijderen harsaanslag.
  • Messen smeren.
  • Roestvorming voorkomen.

 

Snoei van onder naar boven

Begin met het wegknippen van dikke takken in de haag. Vervolgens kun je de zijkanten gaan snoeien. Het is belangrijk dat je van onder naar boven werkt. Zo vallen takken nooit in het nog te snoeien deel. Probeer de bovenkant van je haag iets smaller te snoeien dan de onderkant. De zon kan zo alle takken van de haag bereiken. De bovenkant kan je recht of rond snoeien. Dit is een kwestie van smaak.

Maak opruimen makkelijk

Voordat je begint met snoeien is het handig om een dekzeil neer te leggen. Het snoeiafval valt op het zeil en is zo makkelijk te verzamelen en weg te gooien.

Je kunt ook gebruikmaken van een bladblazer om het snoeiafval bij elkaar te ruimen. Bij Goets hebben we verschillende soorten bladblazers. We hebben bladblazers met een handig zuig- en versnipperfunctie. Na het snoeien kan je de opvangzak dan direct bij het groenafval gooien.

Vragen?

Wil je meer weten over onze heggenscharen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

E-mail: info@goets.nl | Facebook: Goets | Instagram: Goets

Delen op social media Delen op LinkedIn